Zondag 19 mei: “Ik ga op reis”

 

Zondag 19 mei vieren we onze dienst over ‘generaties voor vrede’. Na afloop van deze dienst drinken we koffie. Om 12.00 uur wordt iedereen vanaf plm. 11 jaar uitgenodigd de voorstelling ‘Ik ga op reis’ mee te maken – ook in de Hoflaankerk. ‘Ik ga op reis’ vertelt het verhaal van Pieter en zijn buurmeisje Esther, beide 12 jaar, die in Kralingen de oorlog doormaken. Het verhaal wordt door Pieter, nu opa, aan zijn kleinzoon Johan verteld. Het verhaal is fictief, maar er zijn veel werkelijke gebeurtenissen in verweven uit de wijk Kralingen en Rotterdam. Het verhaal speelt zich af in de Voorschoterlaan, de Avenue Concordia en de Annastraat. In de voorstelling speelt Peter Lems, de schrijver van ‘Ik ga op reis’, samen met twee kinderen en een violist speelt de sfeermuziek.

 

De voorstelling is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Buurtbewoners en mensen uit Pniël worden nadrukkelijk uitgenodigd. Mocht u zelf belangstellenden kennen, nodig hen vooral uit!

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf plm. 11 jaar. Ouders kunnen dat zelf het beste inschatten. Voor jongere kinderen zal er een nevenactiviteit zijn.