Kerstfeest in de Stad | Lichtjestocht

 

In de Caleidoscopen van november en december heeft u al aankondigingen kunnen lezen van het EO-evenement 'Kerstfeest in de Stad'. En als u het kerkenraadsverslag van de afgelopen vergadering goed hebt gelezen, vindt u daar ook terug dat onze kerk mee wil doen en dit event wil koppelen aan ons jaarthema: generaties in verbinding.

 

De televisie-opnames voor deze editie van 'Kerstfeest in de Stad' vinden op 9 december 2018 plaats in Rotterdam! Een bijzonder muzikaal Kerstevenement met bekende artiesten en indrukwekkende verhalen van Rotterdammers die geholpen zijn door het Leger des Heils.

 

Lichtjestocht

Naast muziek besteedt 'Kerstfeest in de Stad' ook aandacht aan onze medemens met het thema #jebentnietalleen: Rotterdammers laten deze decemberavond Nederland weten dat we sámen kerstmis vieren om op die manier iedereen die zich wel eens eenzaam voelt een hart onder de riem steken. Juist met kerst.

Daarom wordt ook een lichtjestocht georganiseerd. De kerkenraad van Protestants Kralingen zou het erg bijzonder vinden als er een mooie groep mensen uit onze kerk, jong en oud, deze avond met lichtjes door de stad loopt.

 

Loop mee!

Namens de kerkenraad nodigt ouderling Hennie van der Linden ons uit om op zondag 9 december met haar mee te lopen in deze lichtjestocht. We verzamelen om 19.45 uur bij de Admiraliteitskade 75z. Dan lopen we naar de Oude Haven, waar de tocht om 20.00 uur begint. Vandaar lopen we gezamenlijk naar het plein voor de Laurenskerk waar het uiterlijk 22.00 uur afgelopen zal zijn. Geef u op via de mail of telefonisch bij Hennie van der Linden.

 

Wie gaat er mee? Laat het weten. Hennie zal voor led-lichtjes zorgen.

 

Kerstfeest in de stad wordt op 25 december uitgezonden bij de EO op NPO1. Presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart. Hier kunt u een flyer lezen.