Vesperdienst op 17 mei | Hoflaankerk, 19.30 uur

De dag tegen ­homofobie

 

Op 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT). Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor de haat en het geweld dat er is tegen LHBT’ers. Deze dag wordt op 17 mei gehouden, omdat op 17 mei 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

 

In 2007 zijn in Italië voor het eerst vesperdiensten gehouden om stil te staan bij haat en geweld tegen LHBT’ers. De aanleiding was de dood van de 16-jarige Matteo uit Turijn door zelfdoding. Hij werd anderhalf jaar gepest en belaagd op zijn middelbare school, en zag geen andere uitweg. Zijn lot wordt gedeeld door zoveel jongeren en LHBT’ers van alle leeftijden.

Vanuit Italië zijn de vesperdiensten in Europa en wereldwijd overgenomen – in 2018 werden in 130 landen IDAHOT-vespers gehouden. In Amsterdam vinden zij al een aantal jaren in de Oranjekerk plaats.

 

Aan de Protestantse Gemeente Kralingen is gevraagd om mee te werken aan een IDAHOT-vesperdienst op vrijdag 17 mei 2019, door de werkgroep Roze Vieringen Rotterdam. De kerkenraad gaf daar van harte gehoor aan. De vesperdienst begint om 19.30 uur in de Hoflaankerk. Er is niet één voorganger. Verschillende mensen zullen meewerken aan de dienst. Iedereen is natuurlijk van harte welkom in deze vesper. Wellicht kent u mensen die u er op attent wilt maken.